“Ik vertrouw erop dat het goed komt” ….. een veel gehoorde uitspraak van mensen die bedoelen dat ze erop vertrouwen dat het goed komt zoals zij willen dat het gaat. 

Maar wezenlijk vertrouwen gaat erover of je de moed hebt om je ego-centrische wensen los te laten en het spannende gevoel van onzekerheid te durven beleven. Wezenlijk vertrouwen in de grote natuurkracht in ons, die steeds weer het beste voor ons algehele systeem organiseert. Heb je de moed om in deze schijnbare onzekerheid vertrouwen te hebben, dan verkrijg je een heel zeker en veilig gevoel. 

Je hoeft je nu geen zorgen te maken te maken of je volgend jaar ……. of je kind, als hij 20 is ……., of …… Het enige wat je kunt doen, is NU wakker en bewust zijn en het wezenlijke te doen, wat er NU nodig is. Laat de controle los en vertrouw erop dat je innerlijke stem van je hoger zelf je van moment tot moment aangeeft wat er te doen is. Leer met deze signalen samen te werken en het vertrouwen kan zich op natuurlijke wijze ontwikkelen. Maak gebruik van die enorme wijze potentie die je met je geboorte al hebt meegekregen.

Je gaat toch ook niet slapen met het idee: “Ik moet morgen ochtend even controleren of er vannacht wel op de juiste manier aan mij is gewerkt bij het regenereren!”  En ….. je vertrouwt er toch ook op dat die snee in je vinger over enkele dagen weer genezen is!
Het leven heeft nog veel meer mooie systemen in ons georganiseerd opdat wij ons geen zorgen hoeven te maken, mits …. we er bewust gebruik van maken.

Vertrouwen moet je ZELF doen, van binnen.