LEEF!  is een wekelijks blog en nodigt je uit om vanuit een stress-situatie, door een liefdevolle kijk op leven, te komen tot rust en innerlijke vrede. Het stimuleert een leven in respect naar het leven zelf, dat daarmee voorrang verkrijgt op economisch gewin en egoïsme. Met LEEF!  kijk je in jezelf, naar je behoeften, naar de motivatie van je handelen, naar dat wat je dwarszit en hoe je dat weer kunt vlottrekken. Ook kun je jouw invloed zien in het grote geheel als medemens en wereldburger.     

Ik heb geleerd en ervaren dat de onvoorwaardelijke liefde de grootste kracht is in het universum. Als ik om me heen luister, het nieuws lees, de tv bekijk en de social-media zie dan krijgt die liefde vrijwel geen expliciete aandacht, terwijl ze wel de drijvende kracht is achter ons bestaan. We houden er erg weinig rekening mee, we maken er minimaal bewust gebruik van en we realiseren ons onvoldoende wat die kracht dagelijks voor ons doet. Met  LEEF!  krijgt de onvoorwaardelijke liefde meer bewuste aandacht in het dagelijks leven waardoor (innerlijke) vrede binnen handbereik komt. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Bedenk ook maar eens wat dit kan bewerkstelligen voor het intermenselijke begrip en de wereldvrede!

De structuur van de blogs is als volgt:
1. De inbreng
Er wordt uitgegaan van een stress-dilemma, ingebracht door een deelnemer of door mij.
2. De uitleg
Ik leg uit welke gedachten van de inbreng belemmerend en stress-vragend werkt/werken en waarom.
3. De liefdevolle zienswijze 
De mogelijkheid om van zienswijze te veranderen, doet voor veel mensen wonderen in de beleving van hun situatie. Maar je nieuwe zienswijze aannemen als werkelijke nieuwe waarheid en ernaar gaan leven, is voor velen een grote stap. Die leg ik in fases uit, opdat het makkelijker wordt en de drempel verlaagt.
4. Het voorbeeld in het dagelijks leven
Ik bespreek een voorbeeld, meestal uit eigen leven, waarin de ‘worsteling’ duidelijk wordt en de uitkomst zichtbaar.
5. De onvoorwaardelijke liefde
Wezenlijk besef hebben van deze liefde maakt het veel makkelijker (en speelser) om de ‘moeilijke’ stappen te zetten. In de onvoorwaardelijkheid moet je zelfs ‘fouten’ maken om onderscheidingsvermogen te kunnen ontwikkelen.

Wil je meer lezen over hoe je je leven liefdevol kunt beleven, kijk dan even op deze link: LEEF! – het wekelijkse blog van stress naar innerlijke vrede door een liefdevolle kijk op leven