We slaan het zo makkelijk over: ons innerlijk, ons wezen. Ieder mens heeft een diep verlangen in zich naar innerlijke vrede. Deze natuurlijke behoefte aan vrede in onszelf is van groot belang voor onze totale gezondheid. Het heeft nl. directe invloed op ons zelf-genezend vermogen.
Maar hoe kun je vrede ervaren als je gedachten erop gericht zijn eerst iets te moeten bereiken om mee te tellen, of als er flitsen door je hoofd gaan dat je tekort schiet, of als je het idee hebt dat je zelf je leven in de hand moet hebben.
Al deze gedachten komen voort uit een grondbesef dat je NU niet goed zou zijn. Daar zit angst bij. En dat is nou precies de reden dat de vrede moeilijk te herkennen is.

Innerlijke vrede komt vanzelf vrij als jij bereid bent om alles van jezelf te vergeven; als je niet meer gelooft in het denken dat jou aan ’t werk wil zetten om je leven beter te maken; als je stopt met afkeuren van jezelf en anderen.
Wanneer je geen oordeel meer hebt over gebeurtenissen in het verleden en die kunt zien als levensoefening van dát moment, dan kun je ze loslaten, omdat je nú in een ander moment bezig bent. Wanneer je de toekomst niet meer hoeft te bepalen uit angst voor fouten, dan komt het vertrouwen vrij waarmee je vrede kunt beleven.

Er zijn geen fouten, er zijn alleen andere keuzemogelijkheden! Je bent goed zoals je bent, je hebt alles wat je nodig hebt in dit leven en weet dat je nergens voor hoeft te vechten.

De innerlijke rust die ontstaat als je de vrede kent, zorg ervoor dat je veel minder stress beleeft. En juist dát geeft je zelf-genezend-vermogen meer ruimte om haar werk te doen en je lichaam, geest en psyche gezond te houden; automatisch! Vrede is dus net zo belangrijk voor je gezondheid als goed eten en voldoende slaap. Je hoeft ‘alleen maar’ innerlijk gewaar te zijn en te letten op signalen die je uit de vrede halen. Beslis dan om te stoppen en terug te gaan naar de vrede….. het zal je gelukkig maken!