Je bent NU uitgenodigd om je leven voor vijf minuten van een heel andere kant te beschouwen, tot je te laten doordringen. Wat beleef je dan innerlijk? Durf jij te geloven in wat je ervaart? Heb je de moed en het vertrouwen om dit te erkennen als je nieuwe waarheid?

Door de tijdsenergie waarin we leven worden we meegenomen in de mogelijkheid om de wezenlijke, natuurlijke verbinding van onszelf met de ‘Bron-van-alles-wat-is’ steviger te beleven. We merken dat zich nieuwe nuances van het leven ontvouwen die we bewuster mogen (leren) leven. We kunnen bewust dichter bij de essentie van het leven komen.

En stel je nou eens voor dat die essentie van het leven pure liefde is. Leef je eens in, in de mogelijkheid dat jij een aspect bent van die pure liefde en dat jouw leven vanuit die liefde is geschapen. En stel je eens voor dat alles wat jij in je leven meemaakt, er is om je vanuit die liefde te laten bewegen, ontwikkelen, groeien. Stel je eens voor dat jij precies bedoeld bent te zijn zoals je bent.

Stel je eens voor dat jouw lichaam zo bijzonder en ingenieus is gecreëerd, dat het alle mogelijke hulpmiddelen in zich heeft, om jou door die ontwikkel-processen heen te begeleiden. Dat het een bezieling heeft die je de weg wijst in je persoonlijke, individuele behoeften en levensrichting. Dat er een denkvermogen is dat je helpt die behoeften richting en vorm te geven. Dat je een perfect lichaam hebt waarin je dit prachtige leven kunt beleven.

En stel je eens voor dat je een zelf-genzend-vermogen hebt, dat ervoor zorgt dat je onvoorwaardelijk kunt oefenen…. dat een onhandige manoeuvre, zoals een snee in je vinger, voor je wordt hersteld. Dat dit regenererende vermogen er in rust-tijden ook voor zorgt dat je emoties en herinneringen worden verwerkt en je lichaam in balans komt.

En stel je eens voor dat je een zelf-lerend-vermogen hebt, dat gebaseerd is op voortgaan, bewegen, ontwikkelen en groeien, aannemen en loslaten, met een vrije wil om zelf te kiezen, een inlevingsvermogen om dingen te ontdekken en een doorzettingsvermogen om vol te houden als het iets moeilijker wordt.
Stel je voor dat dit zelf-lerend-vermogen individueel is bepaald, opdat door de vele schakeringen enorme potentie wordt blootgelegd waarmee we onszelf en de ander in een levende maatschappij van dienst kunnen zijn.

Stel je eens voordat je wordt gevoed, gereinigd en bekrachtigd door de krachten van de aarde. En stel je voordat je in verbinding bent met de universele wijsheid, de ‘bron-van-alles-wat-is’. Dat die verbinding je de inspiratie geeft en de richting wijst naar een liefdevol en harmonieus leven, met z’n allen.

Stel je eens voor dat deze vermogens al in je aanwezig zijn en dat je ze bewust kunt (leren) gebruiken.
Stel je voor dat het leven is niet bedoeld om je dwars te zitten, maar dat het is bedoeld om te ontwikkelen, sprankelen, van te genieten, in wezenlijke vreugde en vrijheid.
Stel je eens voor dat dit waarheid is…….. dat dit leven klopt…….

Hoeveel bewijs heb jij nodig om in dit liefdevolle leven te willen geloven?
Hoe sterk is jouw vertrouwen?