De zomer is weer voorbij en het buiten-leven verplaatst zich naar binnen. Tijd om naar binnen te kijken en met jezelf te leven.

De ‘donkere dagen’ zijn aangebroken en om me heen hoor ik steeds meer mensen zeggen dat ze de zondag een moeilijke dag vinden. Datzelfde gaat straks ook gelden voor de december feesten. Als je alleen bent kan het een vooruitzicht zijn, dat je ’t liefst zo snel mogelijk weer voorbij wilt laten gaan. Maar er zit ook een andere kant aan dit gevoel. Het zegt ook iets over je innerlijke verlangen.

In plaats van je ‘gemis’ te projecteren op de buitenwereld, in de vorm van een partner, familie of een vriend, mag je bij jezelf naar binnen kijken. Het gemis van ….. zegt ook dat er een bepaalde soort genegenheid was die je nu niet hebt, een gezelligheid die je nu mist. In plaats van aandacht te geven aan je tekort, kun je aandacht geven aan je rijkdom: je hébt vrienden, goede buren, familie, iemand om wie je geeft. Met deze beleving van hoe fijn het was, nodigt je innerlijk je uit om zélf initiatief te nemen.

Je komt nu zelf in actie, omdat jij liefdevol voor jezelf wilt zorgen. Ofwel je organiseert zelf een gezellige bijeenkomst, of je gaat op eigen initiatief met iemand op stap, of je organiseert voor jezelf een fijne dag. Dan moet je natuurlijk wel ‘vriendjes zijn’ met jezelf, of de moeite doen om dat te worden.

Als je bereid bent om uit het afhankelijkheidsgevoel te stappen en jezelf een dag lang te vertroetelen, geeft dat een bijzonder fijn, zelfstandig en krachtig gevoel; een perfecte boost voor je zelfvertrouwen!