Als iedereen liefdevol voor zichzelf zorgt, wordt er voor iedereen liefdevol gezorgd.

Op het eerste gezicht lijkt dit een egoïstische uitspraak die zelfs eenzaam kan aanvoelen. In tegendeel!
Het is onze belangrijkste taak in ons leven om verantwoordelijkheid te nemen voor zelfzorg. Wie anders dan jijzelf weet wat er in je omgaat en kan aangeven wat je nodig hebt? Iemand anders zou maar moeten gissen.
Soms lijkt het makkelijk en zelfs fijn wanneer er voor je wordt gezorgd, maar dat moet nietje gewoonte van het dagelijks leven zijn. Gewoon omdat je dan te ver weg zou komen te staan van je eigen verantwoordelijkheid. En juist het beleven van die verantwoordelijkheid zorgt ervoor dat je zelfrespect, eigenwaarde en zelfvertrouwen kunt beleven. Die geven kracht. Verzorgd worden hangt tegen slachtofferschap aan en die innerlijke houding maakt juist krachteloos.

Liefdevolle zelfzorg geeft energie die goed is voor je totale gesteldheid. Liefdevol zorgen dat je lichaam het beste krijgt maakt dat je lichaam zich van zijn beste kant kan laten zien. Dat kan met gezonde voeding, voldoende dagelijkse fysieke inspanning en met voldoende rust. Ieder lichaam is anders en daarom heeft ieder lichaam iets anders nodig. Het voordeel daarvan is dat je eigen verantwoording zijn werk goed kan doen: er ZELF voor zorgen dat het goed gaat met je.

Natuurlijk kun je dat gezellig samen met anderen doen, maar de wezenlijke zorg hoort thuis bij jeZELF!
Geniet van wat je voor jezelf kunt doen en ontdek hoe dankbaar je lichaam dan reageert door goed te functioneren.

 

Als je wilt dat ik een specifiek onderwerp belicht, meld dat dan via deze link naar het contactformulier. Dan schrijf ik er binnenkort over.

Stress- & Burn-out begeleiding in de regio Meppel, Hoogeveen, Steenwijk, Assen en Zwolle