Het Corona-virus waart rond in je omgeving, maar als je er nog niet ziek van bent, moet je ook niet doen alsof.

Het lijkt heldhaftig om op de barricaden te gaan, maar het mentale gevecht tegen de denkbeeldige vijand veroorzaakt zo veel stress dat het je immuunsysteem ondermijnt en je juist gemakkelijk vatbaar zou kunnen zijn voor het Corona-virus.

Het virus weg willen hebben, er innerlijk tegen vechten en niet willen accepteren dat het er is maakt adrenaline aan en cortisol. Het gevecht zal je langzaam uitputten, je kunt ervan gaan piekeren en slechter slapen, je kunt bang worden en erg onzeker. Dit alles ondermijnt juist je immuunsysteem. En dat is nooit de bedoeling. Zolang je zelf geen virus hebt, moet je het met rust laten. Er zijn voldoende aanwijzingen en er is voldoende hulp wanneer je dat écht nodig zou hebben. Dus houd je voorlopig gedeisd. Tref je voorzorgsmaatregelen met afstand, handen wassen, mondkapje en thuis blijven.

Stop met de angst, neem je voorzorgsmaatregelen, accepteer de tijdelijke gedragsbegrenzing en doe verder gewoon zoals je normaal zou leven.
Hoe je de angst stopt? Dat kun je doen door je te beseffen dat je NU nog gezond bent. Wees daarvoor dankbaar. De dankbaarheid-energie geeft rust en verlaagt stress.
Lukt dat niet, realiseer je dan dat je tóch te veel gelooft in doom-denken. Hoe eerder je dat erkent en toegeeft, des te sneller laat de stress jóu los!

Als je wilt dat ik een specifiek onderwerp belicht, meld dat dan via deze link naar het contactformulier. Dan schrijf ik er binnenkort over.

Stress- & Burn-out begeleiding in de regio Meppel, Hoogeveen, steenwijk, Assen en Zwolle